Avertisment dur: Practicile comerciale neloiale față de fermierii români ajung la judecată!

Câteodată, de la Bruxelles lucrurile se văd mai limpede decât de la București. Comisia Europeană a cerut, miercuri, României și Cehiei să transpună integral dispoziţiile Directivei privind practicile comerciale neloiale în sectorul agroalimentar, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Directiva privind practicile comerciale neloiale în sectorul agroalimentar (2019/633) asigură protecţia tuturor fermierilor şi a furnizorilor mici şi mijlocii împotriva a 16 practici comerciale neloiale în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente și trebuia să fie transpusă până la 1 mai 2021.

În luna iulie 2021, Comisia Europeană a trimis scrisori de punere în întârziere unui număr de 12 state membre, dar din partea României şi a Cehiei nu a primit încă o notificare de transpunere completă. Prin urmare, Executivul comunitar a decis să trimită un aviz motivat celor două state membre, acordându-le un termen de două luni pentru a remedia situaţia. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită respectivele state membre în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole