27 mai 2022 - 10:09

PPA: 30.000 de porci uciși dintr-un foc într-o fermă!

Pesta porcină africană (PPA) a făcut ravagii într-o fermă din județul Olt, provocându-i pierderi uriașe.

30.000 de animale vor fi ucise din cauza virusului PPA la o fermă de porci din Ipotești, scrie gazetanoua.ro.

Este a doua oară când ferma este lovită de pesta porcină aficană, pierzându-și toate efectivele de porci. În noiembrie 2019, 3.775 de animale au fost ucise, fiind, la vremea respectivă primul caz de perstă porcină într-o exploataţie comercială din judeţul Olt. 

Potrivit DSVSA Olt, de această dată confimarea pestei a venit joi, planul de măsuri fiind aprobat vineri, 20 august.

„În data de 20.08.2021, la Instituţia Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) şi a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Ipotești, județul Olt, unde se va aplica măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de aproximativ 29.930 capete suine, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare. Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială în conformitate cu prevederile legale”, se arată într-un comunicat de presă remis de DSVSA Olt.

În judeţul Olt sunt active în prezent șase focare de PPA la porcii domestici din gospodăriile populației.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.