Povestea unui ciobănaș: noaptea la stână, ziua la școală

„Am să vă spun acum povestea unui ciobănaș”… Doar că de data aceasta nu e vorba de un cântecel, ci de o poveste reală a unui puști care preferă să-și petreacă copilăria la stâna de oi, și nu în fața calculatorului sau cu ceilalți colegi.

Provenit dintr-o familie modestă din județul Iași, Codruț Popa are doar 15 ani și îngrijește astăzi peste 200 de oi, pasiune moștenită încă de la străbunici. 

Se trezește zilnic de la ora 5 ca să ducă oile la pășunat, lucru care nu-l deranjează, ci, din contră, îi aduce o mare satisfacție. Totodată, băiatul speră ca într-o bună zi să aibă stâna sa proprie, chiar dacă la momentul actual îngrijește de ovinele familiei, conform publicației 7est.ro 

Pe lângă școală, printre activitățile zilnice a lui Codruț Popa se numără mulsul oilor, după care își ajută familia la prepararea diverselor produse, ca mai apoi să fie vândute localnicilor. 

Tânărul a spus pentru 7est.ro că orele petrecute lângă ovine este o plăcere imensă: „Cresc oi de când sunt mic. Părinții, bunicii, străbunicii au avut grijă de oi și asta mi-a plăcut și mie să fac. Am 200 de exemplare de rasă țurcană brează, de aceea ciobănia pentru mine este o joacă”. 

Foto: Raluca Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole