Povestea unui apicultor. Cât de rentabilă este o afacere cu miere BIO
Mierea BIO, un produs de înaltă calitate, continuă să câștige aprecierea consumatorilor atât în România, cât și în străinătate. În Bistrița-Năsăud, o fermă apicolă dedicată producției ecologice a transformat pasiunea pentru apicultură într-o poveste de succes de peste trei generații. Fondată în 1985, produsele lor ecologice sunt recunoscute pentru puritate și beneficiile pentru sănătate.
În 2003, ferma a fost printre primele din România care a obținut acreditarea de producător de miere ecologică din partea unei companii germane. Din 2010, produsele IMPERIA sunt certificate ecologic de o companie din Cluj-Napoca. În prezent, o parte semnificativă a producției este destinată exportului în Uniunea Europeană, pe lângă piața locală. Dan Pașca, un membru al fermei, explică de ce mierea lor este atât de apreciată.
Sortimente
Printre produsele bio se numără mierea de salcâm, recunoscută pentru nuanța sa galben pal, aproape transparentă, și pentru utilizarea sa ca îndulcitor natural în diverse preparate. Aceasta are și beneficii medicinale, calmând tusea și tratând astenia, gastrita, ulcerul, durerile de cap și afecțiunile renale. Alte sortimente includ mierea de tei, mierea de munte, de zmeură și de mană, fiecare având propriile beneficii.
Prețuri
Prețurile pentru mierea bio încep de la 15 lei pentru un borcan de 250 g, 26 de lei pentru 500 g și 45 de lei pentru 1.000 g.
Fonduri Europene ș
Afacerea a început cu investiții proprii, iar în 2017, ferma a accesat fonduri europene pentru a achiziționa utilaje moderne de procesare și ambalare a mierii ecologice. În prezent, mierea este certificată ecologic și disponibilă într-o gamă variată de ambalaje, atât pentru sectorul retail, cât și pentru HoReCa.
De ce să alegem mierea Bio?
Mierea ecologică este obținută din flori care nu necesită pesticide, respectând norme stricte de producție. Stupinele sunt amplasate în locuri sigure, iar materialele utilizate sunt naturale. Nu se folosesc repelenți chimici, ci doar produse naturale precum propolisul și uleiurile vegetale. Pentru a obține certificarea ecologică, ferma trece prin controale riguroase anuale. Dan Pașca confirmă că interesul pentru mierea ecologică este ridicat, indiferent de preț. Produsele sunt promovate pe rețelele sociale și la târguri, având succes în rândul consumatorilor. Ferma deține în prezent aproape 400 de familii de albine.
One thought on “Povestea unui apicultor. Cât de rentabilă este o afacere cu miere BIO”
Nu exista miere bio..doar 1 la 1 milion produs este real bio având în vedere că dezvoltarea sau plantele care ajuta la producerea produsului fals numit bio sunt in natura unde ploilevau in componenta substanțe nocive sau apele folosite sunt contaminate..un teren daca este lăsat 10 ani fara sa fie lucrat dar acoperit si fara sa fie irigat abia după acest timp se disipeaza substanțele nocive..exploatati incultura ignoranta etc a oamenilor. Nu exista miere bio…branza bio….faina bio..etc porc bio etc…aaaa..ca in raport cu sinonimele lor unele produse au alta compoziție si mai putine toxice asta e alta poveste. Scriu despre produse testate analizate descompune etc in mod personal si nu prin deducții..