21 aprilie 2021 - 01:10

Povestea lui Marcel Cernescu. Mecanicul cu o mana de aur

De profesie mecanic, Marcel Cernescu reușește să repare și să renoveze cu iscusință mașini agricole cu o singură mână! Originar din comuna Saravale, județul Timiș, bărbatul a suferit un accident cu 16 ani în urmă și a rămas fără mâna dreaptă, mai exact treimea inferioară al antebrațului mâinii drepte. Agro TV a luat legătura cu Marcel Cernescu, bărbatul cu o mână de aur, pentru a afla povestea vieții sale.

Recent, bărbatul a renovat un tractor mic roșu, pe care îl numește Fifi și care a atras admirațiile oamenilor pe rețelele de socializare. „Avem tractor nou? Nuuu! L-a “renovat” soțul meu. Așa cum e, fără mâna dreaptă, a făcut reparație capitală la “fifi” cum îi zice el tractorului mic…”, a scris soția sa, Alina Cernescu pe pagina sa de Facebook.

„În urma cu 40 de ani la tractoarele Fiat 445 le ziceau Fifi și eu am rămas cu numele acela, se zicea așa la tractoarele cu putere mică”, povestește Marcel. Tractorul renovat este din 1984 și este al cumnatului său, al[turi de care lucrează pământul pe care îl au. „El are tractorul acesta roșu mic, iar eu am un tractor mare, cu ajutorul cărora lucrăm terenurile”, spune bărbatul. Renovarea și repararea tractorului mic i-a luat în jur de două luni și o sumă de circa o sută de milioane, aproximativ 10.000 de lei.

Marcel Cernescu

Aceasta nu este singura lucrare a lui Marcel Cernescu, între timp, bărbatul a reușit să repare și să renoveze mașini agricole de toate tipurile, fie pe cele ale prietenilor sau a cunoscuților săi care au rămas mereu mulțumiți de munca sa. „Fac lucrul din pasiune, din dragoste pentru meserie”, a afirmat Marcel Cernescu.

Bărbatul ne-a povestit și cum s-a întâmplat accidentul în care a rămas fără mână la vârsta de 36 de ani. „Mi-am prins mâna la un utilaj, din neatenție s-a prins salopeta și mi-a tras mâna între două roți dințate și mi-a strivit mâna”, a mărturisit bărbatul pentru Agro TV. În prezent, la 52 de ani, bărbatul le reușește pe toate. Are grijă atât de gospodăria de pe lângă casă, reușește să repare și să renoveze tractoare și chiar să-și lucreze pe câmp propriile terenuri agricole.

Marcel si Alina Cernescu

Familia a fost cea care l-a sprijinit pe bărbat în timpurile grele. „Am trecut relativ ușor peste, mi-am asumat accidentul”, a spus Marcel Cernescu, iar soția, alături de copilul său, au fost cei care i-au acordat toată susținerea și încrederea lor. Alina Cernescu se ocupă și ea cu agricultura, „soției îi place legumicultura și face lucrurile cu dăruire”, mărturisește Marcel Cernescu. Și el, și soția sa, doi oameni gospodari sunt apreciați în județ pentru munca, hărnicia și puterea pe care o au. „Bravo o familie exemplu pentru comuna Saravale. Dumnezeu să vă ajute!”, „Un model de hărnicie!”, „Un mecanic foarte priceput! Un gospodar model!”, acestea sunt doar câteva dintre mesajele adresate lui Marcel Cernescu și soției sale. Bărbatul a reușit să construiască de unul singur și sere pentru soția sa, care se ocupă de legumicultură. „Într-adevăr, soțul meu este un exemplu!”, a afirmat Alina Cernescu.

Deși era dreptaci, bărbatul a reușit să se adapteze și să lucreze cu iscusință cu mâna stângă. „Lucrurile pe care le făceam cu mâna dreaptă, le fac acum cu mâna stângă, parcă n-aș fi avut două mâini în viața mea”, ne spune Marcel Cernescu. Bărbatul le transmite tuturor celor care întâmpină dificultăți să fie încrezuți în propriile forțe. „Trebuie să se gândească că și mâine e o zi și să nu își piardă încrederea în ei. Fiecare trebuie să aibă încredere în ei însăși”, a conchis Marcel Cernescu.