Porumbul: proprietati si beneficii pentru sanatate

În urmă cu peste 5.000 de ani, civilizațiile precolumbiene (Aztecii; Mayasii) au cultivat porumbul cu fervoare. Astăzi, planta graminee este din nou un deliciu pentru tineri și bătrâni. Dincolo de gustul inimitabil, grăunții de porumb de culoarea soarelui este unul dintre cei mai buni aliați ai noștri pentru sănătate.

Conține vitamina A și B
Cea mai cultivată plantă din lume conține de 3 ori mai multă vitamina B decât majoritatea legumelor proaspete! Este cunoscut și pentru aportul ridicat de vitamina A, stimulator al sistemului imunitar și perfector al pielii, vederii și gingiilor.

Diuretic natural
Bogat în potasiu, porumbul favorizează eliminarea toxinelor. Este un aliat perfect în lupta împotriva pietrelor, gutei, colicilor sau cistitei.

Antioxidant
La fel ca majoritatea legumelor, porumbul este bogat în antioxidanți. Nu este de mirare că consumul acestuia reduce riscul de boli cardiovasculare sau anumite tipuri de boli legate de îmbătrânire, cum ar fi reumatismul și osteoartrita.

Aliat anti-colesterol
Porumbul, la fel ca ridichile, conține o cantitate mare de acizi grași nesaturați (polinesaturați și monoinsaturați). Datorită acestor acizi grași nesaturați, colesterolul rău „LDL” dispare, lăsând doar colesterolul HDL bun!

Remediu împotriva arsurilor
Sub formă de făină sau cataplasmă,  aceasta calmează vânătăile și arsurile minore. Amidonul de porumb se folosește pentru arsurile solare într-un mod similar cu fulgii de ovăz și are, la rândul său, proprietăți calmante și regeneratoare. Adaugă o cană de amidon de porumb în apa pană se dizolvă și faceți o baie de 30 de minute. Sau puteți prepara o cremă din amidon cu câteva picături de apă, se amestecă până devine ca o pasta și se aplică pe corp sau față timp de 30 de minute.

Fara gluten
O altă veste bună, porumbul este potrivit pentru persoanele intolerante la gluten!

Răsfățați-vă ochii
Bogat în luteină și zeaxantină, doi antioxidanți puternici din familia carotenoidelor, porumbul protejează atât retina de radicalii liberi cât și previne degenerarea maculară.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole