15 aprilie 2021 - 10:43

Porcii, la control! ANSVSA face verificari in sute de gospodarii

Control amplu la gospodãriile populatiei, în tot judetul Vaslui, pentru a se vedea care este numãrul real de porci pe care îl detine populatia, în raport cu datele oficiale. Conform informatiilor centralizate în Baza Nationalã de Date a ANSVSA Vaslui, judetul Vaslui ocupa, la finele anului trecut, primul loc pe țarã în ceea ce priveste numãrul de porci în gospodãriile individuale, cu o medie de 3,5 porci/gospodãrie.

Aceastã situatie l-a pus în gardã pe directorul executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui, dr. Mihai Ponea, care a cerut în mai multe rânduri populatiei sã meargã la medicii veterinari de zonã si sã anunte efectivele reale.

“Nu este normal sã avem aceste efective. Au fost sãrbãtorile de Crãciun, când au fost sacrificati mii de porci, unii gospodari au vândut animalele, deci situatia nu stã deloc asa cum este prezentatã în BND”, spunea, în ianuarie, dr. Ponea.

De astãzi, 10 comisii de la DSVSA Vaslui vor merge în zece comune, acolo unde vor merge sã vadã care sunt efectivele reale pe fiecare localitate în parte.