Porci uciși, nu sacrificați pentru consum! ANSVSA trage un semnal de alarmă

Autoritățile din județul Sibiu trag un semn de alarmă pentru locuitori după ce au identificat un nou focar de pestă porcină în satul Presca, comuna Păuca. 

Săptămâna trecută un fermier a semnalat medicul veterinar cu privire la o suină care prezenta semne de boală. Medicul ajuns la fața locului, a găsit un animalul mort, iar în urma probelor de laborator, acesta a constat alte două suine cu hipertermie 40.3ºC, inapetență și mers vaccilant. După doar 4 zile, fermierul a constat alte 4 suine moarte, iar examenul virusologic a confirmat pesta porcină, conform relatărilor tribuna.ro. 

În urma confirmării focarului de pestă porcină, autoritățile din județul Sibiu au decis uciderea celor 34 de porci aflați în proprietate în vederea limitării răspândirii bolii.

„Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii se va realiza prin ecarisare alternativă, îngropare in situ, pe raza localității Presaca, acțiune urmată de dezinfecții repetate, realizate de către reprezentanții DSVSA Sibiu. De asemenea, pe o raza de 10 km in jurul focarului, se instituie o zonă de supraveghere, care include si zona de protecție, pe raza localităților: Păuca, Broșteni, Bogatu Român, Armeni, Alămor, Gusu și Sângătin, fonduri de FV 19 vânătoare Ocna Sibiului, din județul SIBIU, și localitățile Boz, Dostat, Spring, Ungurei și Roșia de Secaș, fondul de vânătoare FV 44 Ohaba, din județul Alba”, scrie într-un comunicat DSVSA Sibiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole