POLUARE PE DUNĂRE! A fost afectată o porțiune de 10 kilometri!

Echipele de la Apele Române s-au aflat marți, 23 noiembrie, în alertă maximă, după ce autorităţile din Serbia au semnalat o poluare pe Dunăre ce se întindea pe o distanţă de 10 kilometri.

„Echipele de la Apele Române Jiu (ABA) intervin în zona Gruia pentru limitarea poluării şi identificarea poluatorului. În acest moment poluarea a fost diminuată. Pe suprafaţa apei, la kilometrul 851 al Dunării, a fost semnalată, aseară, o substanţă uleioasă, în zona localităţii Gruia. Poluarea a fost anunţată de către partea sârbă, iar reprezentanţi ai Laboratorului de Calitate a Apelor şi ai Inspecţiei Bazinale de Apă s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a preleva probe de apă. De asemenea, aceştia au inspectat albia minoră a fluviului în zona Porţilor de Fier II şi au constatat că irizaţiile uleioase provin din amonte. Din primele estimări, sursa de poluare ar proveni de la navele care tranzitează Dunărea. Pentru a preveni extinderea substanţei poluante, echipele Apelor Române Jiu intervin pe suprafaţa apei cu bărci şi cu materiale specifice combaterii poluărilor accidentale. Totodată, reprezentanţii Hidroelectrica S.A (administratorul Porţilor de Fier) au acţionat în zona lacului de acumulare”, a anunțat pe Facebook Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR).
Administraţia Bazinală de Apă Jiu a informat imediat despre incident Căpitănia Portului Calafat, precum şi Compania de Apă Oltenia care asigură alimentarea cu apă a oraşului Calafat.
După 5 ore de intervenții, echipele Apelor Române au reușit să oprească extinderea poluării.

„Inspecția Bazinală de Apă, Poliția de Frontieră și Poliția Căpitănei Navale continuă acțiunile de verificare și control pentru identificarea poluatorului”, se arată într-un up-date al anunțului postat de reprezentanții ANAR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole