26 ianuarie 2022 - 12:56

Polițiștii au dat fuga la pește! Zeci de percheziții într-un dosar penal privind infracțiuni la regimul piscicol

Polițiștii Direcției de Ordine Publică din IGPR, ai Serviciului de Poliție Delta Dunării și ai Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat joi dimineață 29 de percheziții domiciliare, în județul Călărași și municipiul București, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni la regimul piscicol.

Acțiunea se derulează sub coordonarea Direcției de Ordine Publică și a Parchetului de la lângă Judecătoria Lehliu Gară, în cauză fiind efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tăinuire, deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui, precum și pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

„Din anchetă a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane din județul Călărași ar fi sustras pește dintr-un lac, proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere”, se precizează în comunicat.

Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din județul Călărași și municipiul București.

Conform sursei citate, polițiștii pun în executare 15 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Călărași, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Sursa foto: Poliția Română