Poliţie: Acţiune de verificare a comercianţilor de vin

vinuri_pastiPoliția Română a desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității activității de comercializare a vinului, în complexe comerciale din București și Ilfov, precum și în județul Vrancea.  Au fost ridicați peste 11.000 de litri de vin.

Siguranța cetățenilor reprezintă obiectivul prioritar al Ministerului Afacerilor Interne, astfel, în urma aprobării ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus efectuarea de acțiuni la nivel național pentru menținerea siguranței publice, protejarea cetățenilor împotriva activităților economice ilicite și combaterea evaziunii fiscale, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.
Astfel, la data de 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice — I.G.P.R., împreună cu polițiști specializați în investigarea criminalității economice din teritoriu, au acționat pentru verificarea activității de comercializare a vinului.
La acțiune au participat și specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și din cadrul Direcției Generale de Inspecții și Control Intern.
Echipele de control au acționat în două complexe comerciale din București și în județul Ilfov, precum și în zonele în care se face comerț stradal, din județul Vrancea.
În urma controalelor din București și Ilfov, au fost indisponibilizați 10.981 de litri de vin, pentru care au fost ridicate probe în vederea efectuării de analize, urmând a fi dispuse măsurile legale în funcție de rezultat.
La una dintre societăți, polițiștii au constatat o infracțiune de evaziune fiscală, constând în neevidențierea veniturilor rezultate din comercializarea a 539 de litri de vin, urmând a fi efectuate cercetări.
De asemenea, polițiștii au aplicat o amendă contravențională de 20.000 de lei pentru nerespectarea regulilor de comerț de către o societate comercială.
Tot în cadrul acțiunii, au fost controlate persoanele fizice neautorizate care comercializează vin în județul Vrancea, pe marginea drumului european E 85, pe raza localităților Urechești, Dumbrăveni și Tâmboiești.
La sosirea echipelor de control, persoanele au abandonat marfă pe care o comercializau, aceasta fiind ridicată în vederea confiscării.
Astfel, au fost ridicați 412 litri de vin, urmând a fi verificat conținutul din punct de vedere fizico-chimic.
De asemenea, au fost confiscați 52 de litri de vin de la o persoană care nu poseda documente legale de proveniență, aceasta fiind sancționată contravențional conform prevederilor legii 12/1990 R, cu amendă de 500 de lei.
Astfel de acțiuni au fost organizate periodic de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice și vor continua și în perioada următoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole