Poliția, la control în stâne! Ciobanii vor fi pasibili de amenzi grele

Poliția a ieșit în ultimele zile la control în stâne, pentru a verifica autorizațiile pentru construcțiile adăposturilor de animale, dar și autorizațiile în baza cărora se face pășunatul.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția Locală Brașov, polițiștii locali întreprind în această perioadă o amplă acțiune de verificare a amplasamentelor stânelor de oi, pe raza municipiului Brașov.

”Se au în vedere aspecte referitoare la legalitatea construcțiilor ridicate, a modului de ocupare a domeniului public/ privat, precum și delimitarea unor perimetre de siguranță a zonelor de locuit. Odată cu încălzirea vremii, intrăm în plin sezon de activitate a căpușelor, iar turmele de ovine, aflate în perimetrul municipiului, pun în pericol sănătatea brașovenilor. Totodată, cetățenii care locuiesc în zonele în care s-au stabilit ovicultorii, sunt deranjați de mirosul neplăcut și zgomot”, se arată în comunicat.

Agenții din echipajele Poliției Locale Brașov au înmânat invitații ovicultorilor pentru a se prezenta la sediul Poliției Locale Brașov, cu documentele justificative referitoare la regimul de ocupare/ folosință a terenurilor și amplasarea saivanelor și a altor construcții provizorii.

Pentru identificarea proprietarilor terenurilor în cauză, Poliția Locală Brașov colaborează cu Serviciul Cadastru, Valorificare, Registru Agricol și Fond Funciar din cadrul Primăriei Municipiului Brașov, urmând ca, ulterior verificării documentațiilor prezentate de ovicultori, instituția noastră să ia măsurile care se impun și să aplice, dacă este cazul, sancțiunile corespunzătoare.

Instituția mai atrage atenția și asupra unei inițiative legislative înregistrată de curând la Senat, referitoare la problema pășunatului și amplasării stânelor pe domeniul public/privat fără autorizație.

”Proiectul de lege prevede amenzi de mii de lei pentru crescătorii de animale care le scot pe pășune, fără să dețină autorizație, sau le permit să pască pe terenuri arabile. Pe această cale, le reamintim crescătorilor de animale de pe raza municipiului Brașov că, în desfășurarea activității, au obligația să respecte prevederile actelor normative în vigoare din domeniul ordinii și liniștii publice, protecției mediului, salubrizării localităților, disciplinei în construcții și regimului de folosință a terenurilor din raza unităților administrativ teritoriale”, mai informează Poliția Locală Brașov.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole