27 mai 2022 - 02:15

Politia de Frontiera a Romaniei notificata de omologii bulgari sa intareasca masurile anti-PPA

Conform unui anunț oficial, Poliția de Frontieră a României a fost notificată de către omologii din Bulgaria în legătură cu întărirea supravegherii sanitar-veterinare a animalelor din zonele de graniță și introducerea unor măsuri pentru limitarea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA) în regiunile de la granița cu România, precum și a traficului transfrontalier cu animale și produse alimentare din carne de porc.

Utilizând Centrul Comun de Contact (CCC) Giurgiu-Ruse, autoritățile bulgare au informat Poliția de Frontieră Română despre faptul că mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de PPA și, în consecință, au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii acestui virus pe teritoriul național al Bulgariei.

În notificare, oficialii bulgari au reamintit faptul că Bulgaria a interzis importurile de materii prime și produse procesate din carne de porc din România. Excepții ale interzicerii importurilor sunt situațiile în care acestea sunt însoțite de o documentație veterinară corespunzătoare.

Totodată, autoritățile de frontieră bulgare, utilizând Centrul Comun de Contact (CCC) Giurgiu-Ruse, au informat Poliția de Frontieră Română despre faptul că mai multe regiuni din partea de nord ale Bulgariei au fost declarate zone calamitate de PPA și, în consecință, au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii acestui virus pe teritoriul național al Bulgariei.

Ca măsură suplimentară de protecție, cetățenii români pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport la punctele de trecere a frontierei către Bulgaria, ca măsură de susținere a embargoului instituit.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.