POLENUL, UN DAR DE LA ALBINE PENTRU OAMENI!

Persoanele preocupate de o viață sănătoasă  și menţinerea sănătăţii prin mijloace naturale știu deja că mierea, polenul şi celelalte produsele apicole  sunt considerate un miracol pentru sănătate. Polenul de albine este un amestec de polen de flori, nectar, enzime, miere, ceară și secreții proprii.Albinele colectează polenul din plante și îl transportă în stup, unde este depozitat și folosit ca hrană pentru colonie. Studiile arată  că polenul de albine a câștigat tracțiune în comunitatea de sănătate deoarece este încărcată cu substanțe nutritive, aminoacizi, vitamine, lipide și peste 250 de substanțe active De fapt, Ministerul Federal al Sănătății din Germania recunoaște polenul de albine ca medicament. Multe studii au examinat efectele asupra sănătății ale polenului de albine și au găsit rezultate promițătoare. Iată 5 beneficii ale polenului asupra sănătății susținute de știință.

1. Polenul are un conținut impresionant de peste 250 de substanțe active inclusiv proteine, carbohidrați, lipide, acizi grași, vitamine, minerale, enzime și antioxidanți2) Conținutul antioxidant puternic ne protejează de radicalii liberi și bolile cronice. Deteriorarea cauzată de radicalii liberi în corp este legată de boli cronice, cum ar fi cancerul și diabetul de tip 2.

2. Conținutul antioxidant puternic ne protejează de radicalii liberi și bolile cronice. Deteriorarea cauzată de radicalii liberi în corp este legată de boli cronice, cum ar fi cancerul și diabetul de tip 2.

3. Polenul poate stimula funcția ficatului și îl protejează de substanțele toxice. Ficatul este un organ vital care se descompune și elimină toxinele din sângele tău.Studiile pe animale au descoperit că polenul de albine poate spori abilitățile sale de detoxifiere.Vă poate ajuta să evitați boala prin stimularea imunității și uciderea bacteriilor

4. Polenul poate stimula sistemul imunitar, ajutându-vă să evitați bolile și reacțiile nedorite. Tot studiile demonstrează că  polenul poate reduce severitatea și debutul alergiilor. De asemenea, acesta are proprietăți antimicrobiene puternice.Polenul de albine poate avea aplicații pentru tratarea și prevenirea cancerelor care apar atunci când celulele proliferă anormal.

5. Tot studiile, ne dezvăluie că polenul inhibă creșterea tumorală și stimulează moartea programată a celulelor – în cancerele de prostată, colon și leucemic.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult