PNS 2023-2027 – Șefii din MADR, APIA și AFIR au dat raportul la INDAGRA

Viitorul PNS 2023-2027 a fost explicat pe larg de către șefii din MADR, APIA și AFIR în cadrul conferinței „Principalele orientări și provocări ale noii perioade de programare 2023 – 2027”, organizată vineri, la Târgul INDAGRA, de către Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală – RNDR.

Evenimentul, care s-a bucurat de prezența ministrului Agriculturii, Petre Daea, a secretarului de stat în MADR Sorin Moise, dar și a conducerii AM PNDR (Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală), a reprezentat un bun prilej de a oferi publicului informații în premieră privind viitorul PNS 2023-2027.

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, Adrian Pintea, a prezentat stadiul absorbției fondurilor derulate de către APIA, respectiv FEGA, FEADR și buget național.

O secțiune a prezentării a fost dedicată exemplelor de bune practici, fiind prezentate proiecte ale unor fermieri care au accesat măsurile implementate de APIA din PNDR 2014-2020.

„Considerăm că dificultățile din actuala perioada de programare ne-au învățat ca în viitoarea politică agricola să rămânem în permanență alături de fermieri, să comunicăm și să informăm mai mult, să creăm proceduri de lucru și ghiduri simplificate, să rămânem transparenți si să ne îndeplinim cu profesionalism atribuțiile!”, a declarat Adrian Pintea în cadrul conferinței.

- Publicitate -

De asemenea, directorul general Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), George Chiriță, a prezentat rezultatele implementării PNDR 2020 și a perioadei de tranziție, precum și principalele concluzii desprinse în acești ani de gestionare a fondurilor europene.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole