PNL CERE MICROBUZE ȘCOLARE DOTATE CU CENTURI DE SIGURANȚĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi va depune un proiect de lege prin care transportul şcolar să fie realizat doar cu autobuze sau microbuze dotate cu centuri de siguranţă, afirmând că vidul legislativ actual pune în pericol viaţa copiilor.

“Voi depune o iniţiativă legislativă prin care transportul public şcolar să fie realizat doar cu autocare sau microbuze care au centuri de siguranţă sau sisteme de siguranţă.  La ora actuală, legea are lacune care pot conduce la victime în rândul copiilor, în cazul unui accident”, a precizat deputatul liberal.

Raeţchi a explicat că problema i-a fost semnalată de părinţi îngrijoraţi din acest motiv.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

”Atunci când un copil merge cu clasa la o piesă de teatru sau într-o excursie de o zi, organizată de grădiniţă sau de şcoală, autocarele sau microbuzele puse la dispoziţie de firma de transport nu au centuri sau sisteme de siguranţă potrivite pentru copii sau stau trei pe două scaune. Legea nu obligă firmele de transport să se ocupe de acest aspect, esenţial pentru siguranţa copiilor. În cazul unui accident rutier, viaţa acestora poate fi pusă în pericol şi de aceea este esenţial să remediem în cel mai scurt timp această deficienţă legislativă”, a arătat liberalul.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Raeţchi menţionat că proiectul de lege va prevede şi sancţiuni pentru a se asigura că firmele de transport care pun la dispoziţia grădiniţelor şi şcolilor autobuze şi microbuze, înţeleg că aceasta este o chestiune care trebuie tratată cu maximă seriozitate.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

”Amenzi, în primă instanţă şi apoi, dacă legea nu este respectată: anularea licenţei de transport. Nu ne jucăm cu viaţa copiilor şi părinţii trebuie să aibă liniştea că atunci când îşi lasă copiii într-o excursie şcolară, aceştia se află în siguranţă”, a susţinut deputatul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole