19 mai 2022 - 23:57

Plugarii iau atitudine împotriva războiului: S-a terminat cu aratul în Rusia!

Campionatul Mondial de Arat din Rusia, de anul acesta, va fi anulat din cauza războiului din Ucraina.

Secretarul general al Organizației Mondiale a Plugarilor (WPO – World Ploughing Organisation), Anna Marie McHugh, a anunțat că evenimentul, care ar fi urmat să aibă loc anul acesta, în 13-14 august, va fi anulat sau va fi organizat în altă țară.

Decizia are legătură cu atacul militar al Rusiei ordonat de Vladimir Putin, lucru de neacceptat pentru membrii organizației, informează publicația irlandeză agriland.ie.

WPO este „complet împotriva situației actuale. Este o chestiune foarte sensibilă pentru toată lumea, o situație îngrozitoare”, a declarat McHugh.

Înainte de invazia rusă de săptămâna trecută, a adăugat ea, au inițiat perspective de revizuire a stării evenimentului.

Din cauza urgenței, o ședință de consiliu care include 30 de afiliați WPO va avea loc astăzi (joi, 3 martie) la ora 18:30.

„Este o chestiune foarte sensibilă pentru toată lumea, este o situație îngrozitoare”, a spus Anna Marie McHugh și a adăugat că evenimentul trebuie anulat oficial, inclusiv un vot al fiecărui afiliat participant.

Potrivit secretarul general McHugh, afiliații ruși ai WPO au lansat deja o declarație în care spun că înțeleg că evenimentul nu poate avea loc din cauza circumstanțelor din Ucraina.

„Avem colegi ruși care au planificat acest eveniment de mulți ani, iar anularea Campionatului Mondial de Arat nu le pică deloc bine. Însă sunt fermieri care își văd de munca lor și se opun în totalitate războiului de orice fel și nu și-au dorit sub nicio formă ceea ce se întâmplă acum”, a mai spus McHugh.

Oficialul WPO a adăugat că o nouă locație pentru evenimentul din acest an ar putea fi luată în considerare la întâlnirea de joi seară, precizând că există deja un program al Campionatelor Mondiale de Arat până în 2037.

„Dacă ediția din Rusia este anulată și se decide să nu se desfășoare în altă locație pentru acest an, Republica Irlanda este următoarea locație a concursului, în 2023”, a mai spus McHugh.

Ea a adăugat că va exista un timp de organizare foarte scurt înainte de eveniment, având în vedere că, de obicei, se acordă cel puțin trei până la patru ani înaintea campionatelor.

Este absolut necesar să existe suficient timp pentru a permite unor țări precum Australia, Noua Zeelandă și Kenya să înceapă un nou plan și să aducă echipamente într-o țară din Europa, de exemplu, a mai adăugat McHugh.

Sursa foto: agriland.ie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.