Plățile redistributive APIA pentru micii fermieri – Cine primește banii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale modifică plățile redistributive pe care le primesc fermierii de la APIA, începând cu anul 2023. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu.

”Plata redistributivă va fi la 1-50 de hectare. Până acum erau primele 30 de hectare, iar plata o primeau toți fermierii. Acum regulamentul specifică foarte clar că doar fermele mici și mijlocii trebuie să primească banii. Ei recomandă fermele cuprinse între 1 și 30 de hectare, noi vom merge la negocieri cu 1-50 de hectare, pentru că ferma mică în România se încadrează în acest interval”, a precizat ministrul Adrian Chesnoiu în emisiunea Viața Satului la TVR.

Înainte ca Adrian Chesnoiu să vină la conducerea MADR, varianta propusă în noul PNS era o plată redistributivă pentru fermele cuprinse între 1 și 300 de hectare. Potrivit propunerii de la acea vreme, plățile redistributive în 2023 ar fi urmat să fie de 32,14 euro/hectar, urmând să ajungă la 34,38 euro pe hectar până în 2027.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole