Plățile pentru Programul TOMATA – Cine sunt fermierii care primesc primii bani

Perioada de comercializare pentru programul tomata s-a închis la data de 1 iulie, astfel că fermierii înscriși nu mai au altceva de făcut decât să depună toate documentele necesare la Direcțiile Agricole Județene și să își aștepte banii. Cei mai harnici dintre ei, care au beneficiat și de promptitudinea funcționarilor DAJ, vor primi banii chiar în cursul acestor zile.

Este cazul legumicultorilor din județul Hunedoara, 38 la număr, care vor primi zilele acestea sprijinul de 3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi cultivaţi cu tomate.

”Pe data de 1 iulie s-a încheiat perioada de comercializare a tomatelor, iar documentele trebuie depuse până la data de 30 august, pentru că odată cu prelungirea programului, s-a decalat și perioada de depunere. Banii pe programul tomata sunt prevăzuți în bugetul de stat pe anul 2022. Într-adevăr, avem mai multe cereri de finanțare eligibile decât banii pe care ministerul i-a alocat, dar așa cum s-a procedat și în anii trecuți, dacă dosarul este complet și trimit la DAJ, iar DAJ-urile binevoiesc să-l transmită la minister, plățile pot să înceapă mai repede. Dacă direcțiile agricole așteaptă să le trimită după 30 august, asta este problema lor.

Rugăm specialiștii din DAJ-uri ca, la sfârșit de săptămână, când au venit 10, 15, 100 de beneficiari, să transmită dosarele centralizat la minister și, cu siguranță, ministerul va face plata și înainte de 30 august. Nu este o regulă că plata se face după 30 august și avem precedent din anii 2018-2019 în acest sens.

Îi felicit pe cei de la DAJ Hunedoara, care au avut doar 38 de beneficiari, oamenii au dus documentele, au fost trimise la minister și au primit informația că le vor intra banii în conturi zilele acestea. Am văzut alte tipuri de presă care au condamnat DAJ Hunedoara. Cei care critică și care nu au habar, ar fi bine mai întâi să se specializeze, iar abia apoi să critice niște funcționari care au dreptate”, a precizat fermierul Ion Păunel pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole