29 mai 2022 - 02:17

Plățile directe APIA – Câți bani primesc fermierii pentru fiecare hectar

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în conformitate cu HG nr. 1053/2021, s-a stabilit, pentru anul 2021, cuantumul per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine, respectiv:

  • Schema de plată unică pe suprafață – 95,4751 euro/hectar
  • Plata redistributivă:
    • primul interval: 1-5 hectare inclusiv – 5 euro
    • al doilea interval: peste 5 hectare și până la 30 de hectare inclusiv – 48,1457 euro
  • Plata pentru înverzire – 57,8931 euro/hectar
  • Plata pentru tinerii fermieri – 40,4514 euro/hectar

Cuantumul per ha se majorează/diminuează pentru încadrarea în plafonul financiar alocat, pe baza suprafețelor determinate.

De asemenea, s-a aprobat plafonul de 71.300 mii euro aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2021.

Cuantumurile unitare se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, după caz.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Comments are closed.