Plățile de ULTIMĂ ORĂ pentru crescătorii de animale anunțate de APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) dă raportul în privința stadiului autorizării la plată al sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) pentru anul de cerere 2021.

Potrivit ultimelor date de la APIA, până la această dată a fost autorizată la plată pentru crescătorii de animale suma de 177,84 milioane euro.

Sectoarele pentru care se plătește acest sprijin sunt următoarele: taurine de carne, vaci de lapte, bivolițe de lapte, viermi de mătase, ovine și caprine.

Plățile se efectuează de către APIA în lei, la un curs de schimb de 4,9475 pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C/398/7/01.10.2021.

În ceea ce privește sprijinul cuplat pentru sectorul vegetal, potrivit declarațiilor făcut de directorul general al APIA, Adrian Pintea, acesta va fi plătit undeva în luna mai.

”Sprijinul cuplat vegetal întotdeauna este plătit undeva în luna mai, pentru că sunt termene pentru depunerea documentelor necesare pentru acest sprijin. Deci doar în luna mai se vor face aceste plăți. Dar dosarul nu este blocat; dacă fermierul a avut și alte forme de sprijin, dosarele au fost decuplate, astfel încât fermierul să poată lua restul schemelor de plată”, a explicat șeful APIA pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole