Plățile APIA redistributive pentru micii fermieri – Câți bani primește fiecare

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a avut o serie de consultări, pe tot parcursul lunii noiembrie, cu asociațiile de fermieri din toate sectoarele de activitate, pentru a pune la punct detaliile legate de noul Plan Național Strategic, printre care și plățile APIA redistributive, care vor ajunge în buzunarele micilor fermieri.

Astfel, în perioada 2023-2027, plata redistributivă o vor primi fermierii care lucrează suprafețe de teren cuprinse între 1 și 300 de hectare, potrivit declarațiilor făcute de secretarul de stat Marius Micu pentru AGRO TV.

Alocarea financiară pentru plățile APIA redistributive pentru cei cinci ani de PNS este de 978.314.880 euro, adică 10% din plafonul plăților directe.

Condițiile de eligibilitate specifice legate de beneficiari și aria de aplicabilitate:

  • Fermierul care beneficiază de plata BISS
  • Fermieri care gestionează ferme cuprinse între 1 300 ha, acestea fiind limitele de dimensiune impuse
  • De sprijinul redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității nu beneficiază fermierii care si au fragmentat exploatațiile după 2020 si nici fermierii ale căror exploatații sunt rezultatul fragmentarii respective Cazurile în care se consideră că fermierii nu și au fragmentat/divizat exploatațiile în scopul de a beneficia de plata redistributivă vor fi reglementate prin legislația națională Să exploateze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1 ha, suprafața parcelei agricole să fie de cel puțin 0,3 ha, iar în cazul serelor, solariilor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, arbuștilor fructiferi, suprafața parcelei agricole trebuie să fie de cel puțin 0,1 ha.

Potrivit secretarului de stat Marius Micu, plățile redistributive APIA în 2023 ar urma să fie de 32,14 euro/hectar, urmând să ajungă la 34,38 euro pe hectar până în 2027.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Ar trebui TOȚI banii de la UE dati micilor fermieri, La ce sume URIASE au muls marii fermierii Ar trebui TOȚI banii de la UE dati micilor fermieri, La ce sume URIASE au muls marii fermierii

    Asta cam recomanda UE, doar ca asociatiile marilor fermieri LATIFUNDIARI din RO, și sponzori la greu la marile partide, trag sforile la minister în cel mai PENAL mod. Apoi exporta toate grînele subvenționate de stat și baga tot profitu buzunar. Dar au tupeul ala de borfas sa tot pomenească cum au ei grijă de „hrana Românilor”. O țară condusa de hoți și lichele… De aia se de populează satele. Lichidează la greu gospodariile, închid și pleacă din țară. DEFINITV

  2. E lung pământul ba e lat ba e rotund ba e patrat jigodii și mafioți e mai rău că pe timpul lui Ceaușescu că erau clică deviza lor este copii copiilor lor stăpâni copiilor copiilor noștri ne ne lasă ne ciuntă din temelii și eu am trei hectare de pământ și e pustiu că nu mi se merită să-l lucrez că nu scot cat bag în el

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole