Plățile APIA pentru fermierii români – Peste 34 miliarde EURO au intrat în conturi

Peste 34 de miliarde de euro, subvenții plătite de APIA pentru fermierii români! Directorul agenției, Adrian Pintea, a făcut bilanțul în cadrul Conferinței Regionale Centru organizată de Clubul Fermierilor Români la Covasna, transmisă în direct pe platforma media AGRO TV.

”Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură gestionează schemele de sprijin și unele măsuri de dezvoltare rurală acordate fermierilor din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR), dar și de la bugetul național”, a precizat Adrian Pintea

Potrivit informațiilor prezentate de șeful APIA, suma totală plătită fermierilor de către APIA din fonduri europene și naționale până la această dată este de 34,8 miliarde de euro, fiind împărțită astfel:

  • FEGA – 19,76 miliarde euro
  • FEADR – 5,94 miliarde euro
  • bugetul național – 9,1 miliarde euro

De asemenea, Adrian Pintea a mai trecut în revistă și alocarea financiară din fondurile FEGA pentru perioada de tranziție 2021-2022. Astfel, pentru anul 2021, fondurile destinate plății fermierilor au fost de 1,89 miliarde euro, iar pentru 2022, valoarea este de 1,91 miliarde euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole