Plățile APIA finale! Sume MASIVE intră în conturile fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă și în această perioadă plățile finale pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2021. Până la sfârșitul anului 2021, APIA autorizase la plată aproximativ 92,65% din totalul fermierilor eligibili, iar începând din 3 ianuarie, plățile au fost reluate, astfel încât banii să ajungă în cel mai scurt timp în conturile tuturor fermierilor.

Prezent în emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea, directorul general APIA, Adrian Pintea, a făcut un bilanț al plăților efectuate pe parcursul anului trecut, trecând în revistă și schemele care se vor desfășura în perioada următoare.

”Pentru APIA și pentru fermierii noștri a fost un an destul de bun în ceea ce privește plățile. Pe tot parcursul anului, APIA a efectuat plăți către fermieri în valoare de peste 3 miliarde de euro – peste 2 miliarde de euro din FEGA, peste 680 milioane euro din FEADR și peste 300 de milioane de euro din bugetul național. Acestea au fost până în data de 31 decembrie.

După anul nou, începând cu 3 ianuarie, noi am continuat plata finală. Doar în perioada 3-10 ianuarie, au fost autorizați la plată peste 26 milioane de euro. Până în momentul de față, aproape 94% din totalul fermierilor noștri sunt deja autorizați la plată. Sunt foarte multe dosare în curs de autorizare. Niciodată APIA nu a avut nicio problemă cu lichiditățile; întotdeauna, prin grija Ministerului Agriculturii, am avut banii în cont, astfel încât plățile să meargă destul de repede”, a precizat Adrian Pintea.

Șeful APIA le-a răspuns și fermierilor care spun că nu și-au primit încă banii cuveniți, asigurându-i că plățile aferente se vor realiza în scurt timp.

”Fermierii noștri știu că de la autorizarea la plată până la plata efectivă există un decalaj de câteva zile, care înseamnă toate procedurile bancare. Dar să își urmărească conturile, pentru că zilnic se fac plăți masive de către APIA”, a mai spus Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole