Plățile APIA în avans – Anunțul directorului Adrian Pintea!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2022. Peste 797.000 de fermieri au depus cereri la APIA, pentru o suprafață totală de 9.959.000 hectare.

Astfel, APIA a intrat în faza de controale administrative și va începe în curând și controalele pe teren, pentru a pregăti campania de plăți în avans de la toamnă.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a vorbit despre plățile în avans care vor începe la data de 16 octombrie.

”Până la data de 16 octombrie, noi trebuie să ne închidem toate activitățile, verificarea tuturor cererilor, astfel încât să ne asigurăm că plățile vor demara corect și toate celelalte controale cheie vor fi încheiate. Fermierii noștri trebuie să știe că Ministerul Agriculturii a făcut demersuri către Comisia Europeană pentru a beneficia și în anul 2022 de o plată mai mare a avansului, respectiv 70% din schemele de plăți directe și 85% din măsurile de agro-mediu. În 16 octombrie vom da drumul la aceste plăți”, a precizat Adrian Pintea în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole