Plățile AFIR pentru beneficiarii de fonduri europene – Termenul LIMITĂ al instituției

Anul financiar pentru Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) se încheie la data de 15 octombrie. Astfel, până la acea dată, instituția trebuie să efectueze toate plățile pentru beneficiarii de fonduri europene, astfel încât să își îndeplinească obiectivele de absorbție și să ceară rambursările de la Comisia Europeană.

Directorul general al AFIR, Dorin Opreanu, a explicat în emisiunea Agrostrategia la TVR mai multe aspecte financiare legate de activitatea AFIR din perioada următoare.

”Vom intra în perioada de contractare, perioadă în care beneficiarii trebuie să își obțină documentele necesare în vederea contractării. Se contractează și ulterior se intră în implementare. Fiecare submăsură are specificul ei, avem totuși un target de realizat vizavi de plățile efectuate către fermieri. Anul nostru se închide la 15 octombrie, când scriem cecul către Uniunea Europeană.

Banii se decontează în funcție de cum solicită beneficiarul, poate să solicite avans, se acorde avansul fără nicio problemă, există posibilitatea aceasta. Noi, de-a lungul ultimilor ani, am încheiat tot felul de protocoale cu instituții financiare nebancare și bancare, în așa fel încât fermierul să știe că îl sprijinim cu finanțare și cofinanțare. Având protocol, e mult mai ușor pentru el să obțină acea finanțare.

Suntem efectiv contra timp. Și anii trecuți au fost ani grei. Noi am venit în întâmpinarea fermierilor. Actualul ministru, fost director general al AFIR, domnul Chesnoiu, a insistat foarte mult pe digitalizarea instituției”, a precizat Dorin Opreanu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Bună, mă numesc Carceie Ioan.si urmăresc emisiunea dumneavoastră.eu am un I.F. în activitate din 2016.in. Bistrița Năsăud.Am depus documentele cu semnătură electronică și sunt printre cei 1000 pentru microgradul de 5000 de euro.Oare pe când o să primim banii? Cu respect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole