Plăți pentru fermieri anunțate de șeful APIA! Ce subvenții intră în conturi

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a făcut bilanțul ultimei săptămâni a activității instituției pe care o conduce, anunțând activitățile care se desfășoară în această perioadă. 

”Am finalizat pașii procedurali pentru a demara eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii și ai sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, care doresc să acceseze credite bancare. Astfel, începând de luni, 8 august a.c., fermierii care doresc să acceseze un credit se pot prezenta la centrele județene ale APIA, cererile lor urmând să fie analizate de către colegii noștri, în vederea eliberării adeverințelor.

Continuăm intens campania de control pe teren, pregătind astfel plățile în avans începând cu data de 16 octombrie 2022. În acest sens, vă informez că a fost publicat Regulamentul (UE) nr.1352 din 3 august 2022 care prevede că statele membre pot plăti avansuri de până la 70 % în cazul plăților directe și de până la 85%, în cazul sprijinului acordat pentru dezvoltare rurală.

În urma desfășurării unei ample misiuni de audit, APIA a obținut recertificarea instituției pentru standardul de Securitate a informației ISO 27001:2013. Sunt foarte mândru de colegii mei implicați în aceasta activitate! Recertificarea obținută de APIA garantează faptul că sistemul de management al securității informației implementat la nivelul instituției este în concordanță cu cele mai înalte standarde internaționale în domeniu.

Am lucrat împreună cu colegii noștri din cadrul MADR la documentul transmis de către domnul Ministru Petre Daea Comisarului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, prin care solicităm o derogare privind perioada de retenție a animalelor în ferme. Îndeplinirea acestei condiții este obligatorie pentru acordarea sprijinului cuplat voluntar finanțat din FEGA.

Continuăm autorizarea la plată a schemelor și măsurilor de sprijin finanțate din FEGA, FEADR și bugetul național”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole