Decembrie – Luna bucuriilor. Plăți de peste 900 de milioane de euro pentru fermieri!

Fermierii români au parte de bucurii în luna decembrie. În perioada 25 noiembrie – 23 decembrie 2021, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (AFIR), a autorizat la plată suma de 913,36 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) și din Bugetul Național, se arată într-un comunicat al MADR remis joi presei.

Astfel, un număr de 742.950 fermieri sunt autorizați la plata finală în Campania anului 2021, ceea ce reprezintă un procent de 91,27% din numărul total de fermieri eligibili. Este pentru prima dată când se înregistrează un număr atât de mare de fermieri autorizați la plată, raportat la această perioadă din an (23 decembrie).

„Autorizarea la plată continuă în ritm susținut și în zilele următoare, până la sfârșitul anului”, se mai menționează în comunicatul MADR.

Situația sumelor autorizate la plată în perioada 25 noiembrie – 23 decembrie 2021, defalcată pe fonduri și pe scheme de plată/măsuri de sprijin, precum și numărul de beneficiari autorizați se prezintă în tabelul de mai jos:fermieri

În ceea ce privește activitatea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în anul 2021, valoarea plăților prin PNDR s-a ridicat la 1,06 miliarde de euro(€). De la începutul perioadei de programare 2014-2020, au fost plătite peste 8 miliarde de euro beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Suma reprezintă o absorbție de 85% din totalul fondurilor disponibile prin Program.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole