Plăți de 150 milioane lei pentru fermierii români, aprobate la rectificarea bugetară

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară în şedinţa de marţi, cu o suplimentare de buget de 150 milioane lei pentru Ministerul Agriculturii. Premierul Florin Cîțu a anunţat anterior că va continua aprobarea rectificării chiar dacă miniştrii din USRPLUS îşi vor da demisia din Guvern.

Potrivit proiectului de Ordonanță, primele patru ministere care primesc cei mai mulţi bani la această rectificare bugetară sunt ministerul Sănătăţii, ministerul Dezvoltării, ministerul Investiţiilor şi ministerul Transporturilor. Ministerul Agriculturii beneficiază de o suplimentare de buget de 150 milioane lei, mult mai puțin însă decât ceruse.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale primește 150,0 milioane lei în plus, sume suplimentare necesare pentru acordarea sprijinului financiar aferent motorinei utilizată în agricultură pentru trimestrul II al anului 2021 (+150 milioane lei), pentru realizarea Programului național antigrindină (+26,0 milioane lei), pentru onorarea obligațiilor de plată stabilite în sarcina agențiilor de plăți (+2,0 milioane lei), precum și pentru plata despăgubirilor civile aflate în sarcina instituțiilor publice din subordine (+1,1 milioane lei). Având în vedere execuția cheltuielilor pe primele 6 luni ale anului și necesarul de finanțare până la finele anului s-au identificat economii la transferuri între unități ale administrației publice (-29,1 milioane lei).

Cu toate acestea, sumele mult așteptate pentru plățile aferente despăgubirii fermierilor afectați de secetă nu au fost incluse în bugetul MADR. Ministrul Adrian Oros ceruse suma de 1,8 miliarde lei este necesară pentru acoperirea a 40% din pagubele produse.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole