20 mai 2022 - 08:08

Plăți APIA în luna februarie! Ministrul Agriculturii anunță subvențiile care intră în conturi

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va realiza mai multe plăți în cursul lunii februarie pentru fermierii români, printre care subvenția la motorină restantă de anul trecut, ajutorul național tranzitoriu și continuarea plății sprijinului cuplat în sectorul zootehnic.

”Am aprobat Hotărârea de Guvern cu acciza la motorină. Am reușit anul trecut să plătim inclusiv 70% din trimestrul III și restanțele din anul 2021, iar acum vom plăti diferența de 30% pe trimestrul III plus trimestrul IV, având 309 milioane de lei alocați pentru întregul an.

Avem programul pentru ANT, acum pregătim actul normativ să plătim ajutoarele naționale tranzitorii, atât în sectorul vegetal, cât și în cel zootehnic. Sprijinul cuplat zootehnic continuă să fie plătit până finalizăm campania 2021 și avem bani alocați inclusiv pentru 2022”, , a precizat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, în emisiunea Viața Satului la TVR.

De asemenea, MADR mai lansează anul acesta două noi programe de sprijin pentru fermierii din sectorul zootehnic – programele de reproducție la porc și pasăre.

”Ca perspectivă pe zootehnie, am pornit și am bugetat pentru prima dată programele de reproducție la porc și pasăre, programe care au zăcut în ultimii trei ani fără să aibă buget alocat, iar anul acesta le pornim”, a mai spus Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Comments are closed.