Plăți APIA în avans – Ce le-a cerut Adrian Pintea subordonaților să facă pentru fermieri

Începând cu data de 18 octombrie 2021, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021.

În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70 % în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menționat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.

Plățile directe în sectorul vegetal și a schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine se acordă în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anii 2021 și 2022.

În cadrul unui simpozion organizat de APIA în județul Covasna, unul dintre cele mai importante subiecte aflate pe ordinea de zi a fost pregătirea plăților în avans pentru cererile depuse de fermieri în Campania 2021.

A fost realizată o analiză atentă a stadiului de pregătire și a fluxurilor de lucru, astfel încât la această dată peste 608.000 de dosare sunt pregătite pentru autorizare începând cu data de 18 octombrie. APIA urmează să finalizeze în aceste zile controalele pe teren, astfel încât toți fermierii să poată intra la plata avansului începând cu 18 octombrie.

Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a dispus întregii conduceri a instituției accelerarea tuturor demersurilor astfel încât banii să ajungă la cât mai mulți fermieri în cel mai scurt timp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Soer ca anul acesta să se dea la toți fermieri avansul. …Nu ca anul trecut am luat în luna iunie…pai toti fermieri ară si insamântează ,odata… nu anul următor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole