Plati APIA! Guvernul a aprobat banii pentru trei scheme de ajutor

În ședința Guvernului din data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale printr-un comunicat de presă remis AGRO TV. Plățile vor fi efectuate de APIA.

Prin această Hotărâre se acordă un sprijin financiar pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi, pentru cererile depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în perioada 7 mai – 30 iunie 2020.

Scopul schemei este acela de a susține prețurile la un nivel rezonabil pe piață pentru produsele agroalimentare vizate.

Măsura este finanțată integral de la bugetul UE prin Fondul European de Garantare Agricolă şi susținută inițial prin bugetul național din sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020.

Valoarea totală a ajutorului financiar este de 64.719,97 lei, repartizată astfel:

  • 47.018,96 lei, pentru depozitarea privată a unei cantități de 178,16 tone brânzeturi;
  • 15.866,86 lei, pentru depozitarea privată a unei cantități de 37,51 tone unt;
  • 1.834,15 lei, pentru depozitarea privată a unei cantități de 22,5 tone lapte praf degresat.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură este autoritatea competentă pentru implementarea ajutorului financiar, care urmează să fie plătit în termen de maxim trei luni de la încheierea perioadei contractuale de depozitare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole