Plăți APIA efectuate AZI pentru 200.000 de fermieri! Cine primește banii

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, într-un comunicat remis AGRO TV, că a finalizat autorizarea a unei scheme de sprijin pentru aproape 200.000 de fermieri.

Potrivit APIA, sprijinului de urgență în sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase, în valoare de 274.057.212 lei, echivalent a 55.381.013,95 euro, a fost trimis către cei 199.421 de beneficiari.

Sprijinul a fost plătit atât din bani europeni, cât și de la bugetul de stat. Astfel, 147.115.286,60 lei a fost finanțarea externă din Fondul European de Garantare Agricolă, iar 126.941925,40 lei au venit din bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2023.

”Schema reprezentând sprijinul excepţional sub formă de grant are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creşterea importurilor de cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina şi reprezintă suma care se acordă acestora, exprimată în lei, pentru suprafeţele determinate în urma controalelor administrative și la fața locului aferente culturilor cu porumb şi/sau orz şi/sau rapiţă şi/sau floarea-soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022”, precizează APIA.

Sumele acordate cu titlu de sprijin de urgenţă nu sunt supuse executării silite prin poprire în cazul în care împotriva beneficiarilor acestora a fost pornită procedura de executare silită.

Conform legislației în vigoare plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2023, însă APIA depune toate eforturile ca beneficiarii să primească banii în conturi în perioada imediat următoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole