Plăți APIA de ULTIMĂ ORĂ! Informații exclusive de la directorul Adrian Pintea

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm accelerat campania de plată în avans a subvențiilor aferente anului 2022. Peste 40.000 de fermieri sunt autorizați la plată zilnic, astfel că APIA ar putea finaliza plățile pentru toți fermierii eligibili mult mai devreme de data limită.

Într-o ediție specială a emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea în cadrul târgului INDAGRA, directorul general APIA, Adrian Pintea, ne-a oferit toate informațiile de actualitate legate de plata subvențiilor.

”În data de 16 octombrie, ca în fiecare an, au demarat plățile în avans aferente anului 2022. Comisia Europeană a aprobat și anul acesta plata pentru FEGA 70% și pentru FEADR 85%, la fel ca și în anul 2021. România are alocată o sumă de 1,927 miliarde euro pentru anul 2022.

Știți că întotdeauna au fost discuții că de la data autorizării la plată până la data efectivă când banii ajung în conturi există un termen de câteva zile. Noi am alimentat în avans conturile agenției, am avut în cont un miliard de euro, iar până în momentul de față, peste 450.000 de fermieri au fost autorizați la plată, cu suma de peste 850 milioane euro. Ne-am propus să acordăm în avans peste un miliard de euro, iar până la sfârșitul anului, vom plăti undeva la 1,3-1,4 miliarde euro. Având în vedere că deja avem acești bani în conturile agenției, orice autorizare la plată care se face astăzi, mâine se va vedea în conturile fermierilor.

Pe zi reușim să autorizăm la plată undeva la 40.000-50.000 de fermieri. Astăzi, până acum, undeva la 43.000 de fermieri au fost autorizați la plată, cu 42 milioane de euro. Cam acesta este ritmul zilnic. Cu toate că termenul limită pentru autorizarea la plată este 30 noiembrie, eu spun că până la începutul lunii noiembrie toți cei eligibili vor beneficia de plata în avans”, a precizat șeful APIA în exclusivitate pentru AGRO TV.

Nu ratați edițiile viitoare ale emisiunii ”Agricultura la Raport”, LIVE de la INDAGRA, joi, vineri și sâmbătă, de la ora 14:00, în direct pe platforma media AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole