Plăți APIA de ULTIMĂ ORĂ! Câți fermieri au primit subvenția

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se află în mijlocul campaniei de plată a avansului subvențiilor aferente anului 2023. Până la această dată, peste 480.000 de fermieri au fost autorizați la plată, potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Adrian Pintea.

Fostul șef APIA spune că în jur de 300 de milioane de euro au fost deja plătiți, iar obiectivul APIA este vă vireze, până la sfârșitul anului, peste 1 miliar de euro în conturile fermierilor.

”În data de 30 noiembrie se finalizează plata avansului. Deja peste 480.000 de fermieri sunt autorizați la plată o sumă undeva la 300 de milioane de euro, iar zilnic se fac autorizări la plată. Targetul impus APIA este și anul acesta 1 miliard de euro până la sfârșitul anului.

De ce ne dorim acest lucru? Pentru că și fermierii au nevoie de această infuzie de capital, dar banii se și întorc în bugetul statului în 4-5 ianuarie, astfel că statul poate să-i folosească în altă parte”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

La fel ca și în anii precedenți, după plățile în avans, APIA va demara plata finală la data de 2 decembrie.

”Pe urmă, după data de 2 decembrie, vom începe plata finală. Cei care au luat avansul vor lua diferența de la 70% FEGA și 85% FEADR, iar cei care nu au luat avans vor lua suma integral”, a mai spus Pintea în emisiunea ”Agricultura Modernă”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Nu înțeleg rolul acestor subvenții!Câțiva smecheri iau în arenda pământul micilor proprietari și tot noi,prin APIA ,ii umflam buzunarele cu aceste subvenții.In realitate este o afacere privata și nu se justifica marea pomana.Asa, toți afaceriștii ar trebui sa primească ,,pomana,,.Una este sa dai subvenție proprietarului de teren pt a stimula micii proprietari și alta celui care exploatează terenul …….milioane de euro risipite fără niciun rost!

  2. Draga AntiAPIA, te ai gandit ce munca e in spatele terenului tau pe care il ai dat in arendă la „smecheri”? Ai vazut doar subvenția, ca numai la bani ti e gândul si tie. Pune mana si munceste terenul pe care il ai, plătește să-l are, sa l semene etc. Iar la final de campanie sa vezi ca din cauza unor factori, cum ar fi vremea, de pe acel teren nu ai niciun profit. Asa ca nu mai huli fermierii, daca terenul tau e la mine si nu am facut niciun profit pe el anul asta, am nu am.trebuie sa ti dau cereale/bani, ca vii ci gura mea ca mi ai dat mi ai dres. Habar nu ai tu cate pierderi are un fermier. Crezi ca ma îmbogatesc cu o subvenție de 20 de milioane de la tine? Hai sa ne mai documentem.! Fermieri sunt oameni care muncesc, investesc. Numai motorina duce la costuri destul de mari . Șmecherii si puturosii aia din parlament stau si fac burta mare pe banii voștri, nu noi cei care muncim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole