Plăți APIA de ULTIMĂ ORĂ! Peste 110.000 de fermieri au banii în conturi

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat plățile regulare ale subvențiilor către fermierii români! Peste 110.000 de fermieri au fost deja autorizați la plată de APIA, a anunțat directorul general al agenției, Adrian Pintea, în direct la AGRO TV.

Într-un dialog cu realizatorul Ovidiu Ghinea, șeful APIA a prezentat situația la zi a plăților APIA, dar și banii care urmează să intre în conturile fermierilor în perioada următoare.

”Plățile în avans s-au încheiat în data de 30 noiembrie, dar lucrul cel mai important pe care trebuie să-l știe fermierii noștri este că aceste sume de bani au fost puse la dispoziție de Guvernul României prin bugetul Ministerului Agriculturii, iar în data de 5 ianuarie, prima declarație de cheltuieli va intra în țară, unde peste 1,08 miliarde euro vor fi rambursați de către Comisia Europeană și vor intra în bugetul țării.

Începând cu data de 2 decembrie am demarat plățile finale, adică diferența de la 70% FEGA și 85% FEADR, iar până în momentul de față am autorizat peste 112.000 de fermieri cu peste 32 de milioane de euro. Aceste plăți vor continua până la sfârșitul acestui an. Vreau să anunț fermierii că se vor face plăți până în preajma Crăciunului, dar și între Crăciun și Anul Nou”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, în exclusivitate pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole