Plăți APIA de peste 1 MILIARD EURO anul acesta! Când intră banii în conturi

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara campania de plată în avans a subvențiilor aferente anului 2022, la data de 16 octombrie, după ce toate procedurile premergătoare vor fi finalizate.

Potrivit declarațiilor făcute de directorul general al instituției, Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, peste un miliard de euro vor intra anul acesta în conturile fermierilor, din totalul de 1,91 miliarde de euro alocate plăților directe pentru campania 2022.

”În ceea ce privește plata avansului, știm că anii 2021 și 2022 sunt anii de tranziție către o nouă Politică Agricolă Comună. Pentru acești doi ani avem alocată suma de 3,6 miliarde euro, iar pentru anul 2022, parcurgând toate etapele, ajungem și la data de 16 octombrie, dată la care vom demara plata în avans. În fiecare an, Comisia Europeană aprobă să se acorde avans în toate țările europene, în proporție de 50% din FEGA și 50% din FEADR”, a precizat șeful APIA în direct la AGRO TV.

Potrivit lui Adrian Pintea, fermierii vor primi și anul acesta bani mai mulți în cadrul plăților în avans, iar demersurile către Comisia Europeană pentru asigurarea acestor sume au fost deja realizate.

”Pentru anul 2022, împreună cu Ministerul Agriculturii, am făcut o solicitare către Comisia Europeană, pentru a se aproba ca avansul să fie în proporție de 70% din FEGA și 85% din FEADR. Pentru a primi aprobare, trebuie să faci o notă de fundamentare, iar din nefericire, au fost lucruri pe care să le motivăm, astfel încât să primim aprobare și cu siguranță acestea vor fi procentele pentru anul 2022. Plafonul pentru FEGA care este alocat României este de 1,910 miliarde euro. Ne propunem ca anul acesta, până la 30 noiembrie, să plătim peste 1 miliard de euro către cei 780.000 de beneficiari care așteaptă această sumă”, a mai explicat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole