Plăți APIA BOVINE – 61 euro/cap de vacă și 17 euro/tona de lapte

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2021. Astfel, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se pregătește să demareze plățile pentru fermieri.

Deși cuantumurile oficiale nu au fost încă anunțate, deoarece Hotărârea se află în dezbatere publică, este greu de crezut faptul că vor exista modificări substanțiale ale sumelor propuse de MADR, astfel că putem deja să estimăm care vor fi sumele pe care le vor primi fermierii anul acesta.

Plafoanele ANT la bovine propuse de MADR sunt următoarele:
a) 18.516.917 de euro, echivalentul sumei de 91.612.445 de lei, pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;
b) 77.839.917 de euro, echivalentul sumei de 385.112.987 de lei, pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne.

Având în vedere că data de referință pentru subvenția ANT la bovine rămâne 2013, putem să luăm în considerare numărul de animale pentru care s-a acordat subvenția anul trecut, pentru a calcula cuantumurile de anul acesta.

Astfel, în urma calculelor noastre, subvențiile pentru crescătorii de bovine ar urma să fie de 61,31 euro/cap de animal, respectiv 17,52 euro/tona de lapte.

Precizăm că aceste valori sunt calculate pe baza numărului de animale și a litrilor de lapte raportați anul trecut, astfel că valorile finale oficiale ar putea fi ușor diferite. Cuantumurile exacte vor fi comunicate de APIA în perioada următoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole