Platformă de vânzări online pentru producătorii locali

Producătorii locali din patru grupuri de acţiune locală (GAL) vor avea la dispoziție o platformă de vânzări online care se construieşte în această perioadă, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi pus în practică de GAL Razim, informează AGERPRES.

Managerul proiectului „Cooperare pentru promovarea produselor şi serviciilor cu specific local din teritoriile GAL”, Anca Cristina Arbunea, a declarat că în teritoriul acoperit de cele patru grupuri au fost identificaţi circa 200 de producători locali, însă doar 40 dintre ei pot participa la târgul desfăşurat, vineri şi sâmbătă, în centrul oraşului Tulcea, la Târgul producătorilor locali din judeţ, astfel că o platformă de vânzări online le-ar fi de mare folos.

„Toţi producătorii locali inventariaţi, identificaţi, informaţi vor fi sprijiniţi în a-şi crea profiluri pe platformele noastre şi să-şi comercializeze producţia prin aceste platforme. Evenimentul din aceste zile este reunirea fizică a acestora. Ne dorim să-i instruim şi să-i ajutăm ca produsele lor să ajungă cât mai aproape de consumatori, iar aceasta să fie începutul unei poveşti frumoase”, a menţionat Anca Cristina Arbunea.

Managerul proiectului a precizat că producătorii se înscriu gratuit pe platforma deltamarket.ro şi beneficiază fără niciun cost de asistenţă pentru administrarea contului.

„De multe ori, micul producător nu are acces la piaţa fizică, iar piaţa asta online care va beneficia de acţiuni de promovare îi va ajuta foarte mult”, a mai spus managerul proiectului.

Printre producătorii locali care vor avea profiluri pe platforma online sunt şi persoane în vârstă care folosesc deja reţelele sociale pentru a-şi promova produsele.

„Pe calculator, eu nu ştiu să lucrez, dar pe facebook, pe telefon, am expus pe Internet (produsele artizanale, n.red.) şi au venit şi acasă cei care au fost interesaţi. (…) Fac papuci din papură, coşuleţe, pălării, planşe din papură. Practic această meserie din 1971, de când am terminat şcoala”, a afirmat Titina Sacară, în vârstă de 66 de ani, din comuna Luncaviţa, care participă la târg cu împletituri din papură.

Avantajele oferite de o astfel de platformă de vânzări online sunt apreciate și de Narcisa Naiman, administratorul unei livezi de migdal din comuna Frecăţei.

„Suntem înscrişi pe platformă. Cred că avantajul îl reprezintă costul desfacerii. Nu ne mai chinuim cu expunerea la raft şi nici cu plata unui om care să stea în magazin”, a afirmat Narcisa Naiman.

Peste 80% din cei aproape 40 de producători locali prezenţi zilele acestea în centrul oraşului Tulcea au beneficiat de proiecte prin intermediul celor patru GAL-uri care finanţează proiectul „Cooperare pentru promovarea produselor şi serviciilor cu specific local din teritoriile GAL”, GAL Delta Dunării, GAL Dobrogea de Nord, GAL Oamenii Deltei şi GAL Razim.

Contractul de finanţare pentru realizarea acestui proiect este de 219.676,41 euro şi a fost semnat pe data de 1 martie 2021.

Proiectul durează 24 de luni, este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi Programul LEADER şi îşi propune să dezvolte acţiuni de cooperare inter-teritorială pentru susţinerea producătorilor locali de pe teritoriul pe care se dezvoltă instrumentul financiar Investiţii Teritorial-Integrate – Delta Dunării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole