Plata subvențiilor APIA! Directorul Adrian Pintea i-a băgat în ședință pe șefii din teritoriu

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a convocat astăzi conducerile centrelor județene și a aparatului central al APIA la o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat în sistem videoconferință, având ca teme principale de discuție mai multe subiecte legate de subvențiile pentru fermieri.

Printre subiectele discutate se numără următoarele:

  • Finalizarea controlului administrativ al cererilor de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, respectiv Sprijinului Cuplat în sectorul zootehnic (ovine) pentru stabilirea cuantumului și autorizarea la plată;
  • Situația transferurilor de exploatație;
  • Situația la zi a controalelor pe teren (pentru toate măsurile/schemele de plată ce implică control pe teren);
  • Pregătirea campaniei 2021 de plată în avans;
  • Alte aspecte privind activitățile curente ale agenției.

Directorul General APIA a punctat în mod deosebit importanța finalizării tuturor controalelor la termenele stabilite în calendarul de lucru al agenției, pentru demararea în condiții optime a autorizării la plată, atât in cadrul ajutoarele de stat, cât și in cadrul campaniei 2021 de plată în avans pentru plățile directe și a cerut tuturor colegilor implicare maximă pentru atingerea obiectivelor instituționale.

Reamintim că, potrivit APIA, campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021 va fi demarată în data de 18 octombrie. Totodată, până la data de 15 octombrie 2021 vor fi finalizate controalele în teren, astfel încât agenția să poată efectua plata în avans pentru toţi fermierii eligibili la plată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole