Plata subvențiilor APIA 2022: peste 1,3 MILIARDE EURO intră în conturi până la sfârșitul anului

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se pregătește să demareze plata subvențiilor APIA aferente anului de cerere 2022 pentru cei 790.000 de fermieri înscriși pe listele APIA. Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, peste 1,3 miliarde de euro vor ajunge în conturile fermierilor până la sfârșitul anului.

”După finalizarea plăților în avans la data de 30 noiembrie, automat toate cererile de plată care au fost depuse, inclusiv cele care au primit plata avansului, vor intra iarăși într-un control administrativ și vom demara plata finală. Plata finală înseamnă fie diferența de la 70% la 100% sau de la 85% la 100% în cazul celor care au primit avans, iar cei care nu au primit avans deloc vor primi plata finală 100%.

Plățile finale vor demara în data de 2 decembrie și, conform regulamentului european, plățile aferente anului 2022 trebuie să fie finalizate la data de 30 iunie 2022. Dar, ca și în anii anteriori, ne propunem și anul acesta ca marea majoritate a plăților, peste 95%, să le efectuăm până la sfârșitul lunii februarie, pentru că de la 1 martie începe o nouă campanie de depunere a cererilor pentru anul 2023.

Pentru anul acesta, ne propunem să acordăm peste un miliard de euro în avans, între 16 octombrie și 30 noiembrie, iar în perioada plăților finale, până la sfârșitul lunii decembrie, undeva în jur de 300-400 de milioane de euro se vor mai acorda anul acesta”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole