Plată microgranturi de 5.000 EURO pentru micii fermieri!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat etapa de semnare a contractelor pentru microgranturile în domeniul agroalimentar, în valoare de 5.000 euro/beneficiar. Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, plățile urmează să fie efectuate la începutul lunii august.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, șeful APIA i-a asigurat pe beneficiari că banii există deja în conturile agenției, astfel că după finalizarea tuturor verificărilor, vor fi efectuate plățile fără întârziere.

”În ceea ce privește microgranturile, știm încă de la început că a fost un număr impresionant de fermieri care au accesat această măsură. Fondul este de 50 de milioane de euro, dar a fost destul de greoi și din partea noastră, pentru că nu ne-am mai întâlnit cu așa ceva. Dar, având o colaborare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu STS-ul, le-am pus cap la cap. Mai au colegii mei foarte puțin de lucru. S-au semnat toate contractele, și acesta este un lucru bun, pentru că a fost semnătură digitală și a mers destul de greoi. Mai avem foarte puțin pentru a face verificările de eligibilitate.

Am văzut tot felul de articole sau postări pe paginile de socializare și vreau să vă spun că avem banii, cei 50 de milioane de euro, astfel încât la începutul lunii viitoare vom și face aceste plăți pentru cei 10.000 de beneficiari. Nu se așteaptă bani, nu sunt blocați; în ceea ce privește microgranturile, avem și buget, și bani alocați, iar până la mijlocul lunii viitoare, beneficiarii vor avea banii în cont”, a transmis șeful APIA, Adrian Pintea, în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Nu este corect. Toți lucram teren și toți ne confruntam cu greutăți. S-ar fi putut face un efort și s-ar fi putut da la toți cei 30000. Nu era o suma colosala, dar pentru noi era o gura de oxigen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole