15 mai 2021 - 11:10

Plata cu cardul! Masuri de prevenire a raspandirii Coronavirusului!

Un lanț de magazine sibiene a anunțat introducerea unui discount pentru clienții care plătesc prin intermediul cardului, ca modalitate de prevenire a expunerii la riscul de infectare cu noul coronavirus.

Reprezentanții brandului sibian „Bătrânu’ Sas” spun că se pregătesc, treptat, să introducă plata exclusiv cu cardul. În acest moment aproximativ 50% dintre clienții brandului plătesc folosind cardul.

”Utilizând banii cash crește mult riscul de îmbolnăvire, mai ales că sunt foarte multe operațiuni pe zi și nu întotdeauna te poți igieniza imediat după ce ai pus mâna pe bani. Banii aceia trec prin diverse alte persoane, de la cine îi verifică la sfârșitul zilei, până la cei de la sediu, unde se centralizează, la depunerea la bancă… E un risc la care se expun mai mulți oameni. Ne pregătim și ne asumăm un oarecare risc să ajungem la plata exclusivă cu cardul. Iar în eventualitatea prelungirii acestei crize, ne gândim în prezent cum să punem pe picioare rapid un sistem de livrare la domiciliu, cu plata online, beneficiile fiind destul de clare pentru toată lumea”, a explicat pentru Turnul Sfatului Andrei Drăgan, co-fondator și manager al ”Bătrânu’ Sas”. Începând de astăzi clienții magazinelor primesc un discount automat dacă plătesc folosind cardul.

 

Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe propriul site recomandări privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19, printre care este sugerat să:

  • Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line. Atenție! Transmiterea virușilor se realizează într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor, cu care ia contact, statistic, un număr foarte mare de persoane.
Pentru toate recomandările MAI accesați site-ul mai.gov.ro sau apăsați AICI.