Planuri mari pentru Canalul Siret-Bărăgan! Ce vrea să facă ministrul Petre Daea

Canalul Siret-Bărăgan va fi realizat până la kilometrul 23, până în 2027, susține ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea. Într-o declarație pentru Agerpres, șeful MADR a precizat că investiția este una de anvergură, cu foarte multe lucrări, însă va rezolva problema secetei pentru suprafețele agricole din zonă.

„Canalul Siret-Bărăgan este un obiectiv de actualitate şi am pornit pe drumul realizării acestei investiţii. Suntem la faza de notă conceptuală, ştim foarte bine că termenele acestea sau mai bine zis etapele de pregătire a unei investiţii pe care trebuie să le parcurgem cer timp între nota conceptuală şi ordinul de începere a lucrărilor.

Canalul nu îl putem face decât până la kilometrul 23. Am stabilit să-l facem pe porţiuni, pentru că altfel nu avem cum, iar până în anul 2027 vrem să îl facem până la kilometrul 23. Este o investiţie de anvergură. Acum el este finalizat până la kilometrul 5,2 şi de aici încolo sunt foarte multe lucrări de făcut, cu volume mari de muncă”, a explicat Daea.

Șeful MADR nu a vrut să divulge dimensiunea investiției necesare pentru realizarea canalului, deși a spus că există o estimare în acest sens.

„Această lucrare ne-ar asigura irigarea prin udare gravitaţională pe partea stângă a canalului, ştiindu-se că acest canal este făcut în rambleu. O lucrare extraordinar de importantă şi ingenios gândită de către proiectanţi şi va fi o posibilitate de a scoate din ghearele secetei suprafeţele din zona respectivă”, a mai spus Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole