Planul de miliarde pentru sprijinul fermierilor și securitatea alimentară

Un plan de miliarde de dolari, destinat sprijinirii fermierilor și remedierii crizei de securitate alimentară mondială, exacerbate de invadarea Ucrainei de către Rusia, a fost prezentat miercuri de către SUA, împreună cu câteva bănci globale de dezvoltare şi alte grupuri, transmite AP, citată de AGERPRES.

„Câteva bănci globale de dezvoltare lucrează intens pentru a împărtăşi competenţele lor în materie de finanţare, asistenţă tehnică şi angajament politică”, pentru a preveni foametea cauzată de război, creşterea preţurilor alimentelor şi pagubele cu care se confruntă recoltele din cauza schimbărilor climatice, a informat Departamentul american al Trezoreriei.

Planul prezentat miercuri prevede că zeci de miliarde de dolari vor fi cheltuiţi pentru sprijinirea fermierilor, rezolvarea crizei legate de aprovizionarea cu îngrăşăminte, precum și pentru dezvoltarea terenurilor pentru producţia agricolă.

Potrivit Trezoreriei SUA, Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) va contribui la finanţarea sprijinului acordat cetăţenilor din Afganistan şi Sri Lanka pentru procurarea de alimente, iar Banca Africană de Dezvoltare va veni în sprijinul a 20 milioane de fermieri africani cu 1,5 miliarde de dolari.

La rândul lor, în următoarele luni şi în următorii ani, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Mondială, Banca Inter-americană de Dezvoltare şi Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii vor contribui cu zeci de miliarde de dolari pentru a-i sprijini pe fermieri și pe producătorii de alimente şi pentru a rezolva problemele provocate de deficitul de aprovizionare.

Planul prezentat miercuri vine ca urmare a întâlnirii pe care secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avut-o în aprilie cu liderii FMI şi ai Băncii Mondiale, întâlnire în cadrul căreia oficialul american a cerut statelor dezvoltate să ajute la combaterea crizei de securitate alimentară mondială.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole