28 iunie 2022 - 12:59

Plantele care resping țânțarii, gândacii și alți dăunători

Nu-i așa că urăști când găsești gândaci, țânțari sau alte insecte în casa ta? Cei pe care îi întâlnim cel mai des sunt urâți și mai ales neigienici. Și nu știu niciodată când să plece.

Așadar, vă îndreptați spre magazin (sau oriunde), pentru un spray cu craniu și oase încrucișate (sau orice altceva), dar problema cu această abordare este că ceea ce le otrăvește, de asemenea, ne otrăvește. Produsele chimice cu nume mai lungi decât lista  de facturi lunare distrug erorile „bune” cu cele rele și pot chiar distruge ecosisteme întregi.

Alternativa este utilizarea plantelor de uz casnic pentru a eradica aceste creaturi. Sigur, va trebui să aduceți pulverizatorul din când în când pentru cazuri severe – Dar, cu unele abilități simple de grădinărit în interior, vă puteți reduce la minimum expunerea la substantele toxice.

Busuioc
Busuiocul are o reputație excelentă pentru evitarea țânțarilor, a muștelor de fructe și a muștelor în general. Poate fi plantat în ghiveci, cultivat în interior și cel mai bun avantaj dintre toate: dacă nu funcționează la fel de bine cum te-ai așteptat, îl poți adăuga la sosul pentru paste. 

- Publicitate -

Lavandă
Lavanda este un jucător important în liga gândacilor și un expert în descurajarea muștelor, puricilor, molilor, țânțarilor, gândacilor, gândacilor și a multor alți dăunători. Ca bonus, aroma sa este minunată și relaxantă – dar știați asta deja. 

Salvie
O altă plantă în războiul împotriva zborătoarelor. De asemenea, puteți arde frunzele uscate sau le puteți împacheta în plicuri pentru a ține la distanță molile. Și hei, salvie este delicioasă și în bucătarie.

Rozmarin
Rozmarinul poate face tot ce poate face înțeleptul în departamentul de evacuare a insectelor – și este mândră de asta. Desigur, aroma tocanelor tale poate varia.

Gălbenele
Galbenelele au o floare frumoasă și un miros puternic care înnebunește gândacii(și nu într-un mod bun). Luați în considerare plasarea lor lângă uși sau în jardiniere la ferestre pentru a descuraja înaripatele să intre în casă. 

Iarba pisicii
De asemenea, numită „mentă de pisică”, iarba pisicii este o plantă interesantă – chiar și pentru un om – dacă scopul tău este să scapi de țânțari, purici, ploșnițe) și, în special, gândaci.

Lemongrass
Lemongrass este minunat pentru a alunga o varietate de insecte. Vorbesc de muște, căpușe, furnici, și, bineînțeles, țânțari. Spun „bineînțeles”, deoarece citronella, uleiul esențial găsit în tulpini și frunze de lemongrass, este ingredientul activ utilizat în majoritatea lumânărilor, spray-urilor și loțiunilor care urmăresc țânțarii.

Luați în considerare cultivarea lămâii în ghivece lângă ușile sau ferestrele dvs. pentru a ajuta la păstrarea creaturilor în habitatul lor adecvat. Citiți despre sfaturi de creștere și apoi alegeți câteva.

Plantele carnivore
Plantele carnivore seamănă … ei bine, cu ulcioare. Și cu excepția cazului în care bug-urile dvs. sunt cu adevărat atente, această plantă ar putea fi ultimul lucru pe care îl văd în viețile lor mici. Ca și capcanele, acești războinici subtili sunt carnivori și își trăiesc mâncând insecte nebănuite. Totuși, modul în care procedează este o poveste diferită.

Ademeniți de mirosul dulce de la vârful ulciorului, insectele alunecă și călăresc „alunecarea apusului” până la fundul îngust. Nu o vor ști încă, dar evadarea este inutilă împotriva „firelor” orientate spre înainte de-a lungul interiorului ulciorului. Înclinați-vă și ascultați – s-ar putea să auziți o voce ușor silențioasă care țipă: „Ajută-mă”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.