Plantațiile de afin, afacerea cu un potențial uriaș

afine_mPlantațiile de afin din România însumează 300 de ha. În Polonia, un singur fermier are 600.

În județul Dâmbovița, în comuna Cândești, am fost la prima plantație de afin din zonă. Este o adevarată afacere, pe câteva hectare, și nu câțiva arbuști în spatele casei. Cristian Radu Săracu e cel care a pus-o pe picioare, lăsând în urmă o afacere în București, potrivit rfi.ro.

Acum câțiva ani a cumpărat un teren, aproximativ 9 hectare, și a pus la punct un plan de afaceri. Proiectul a fost depus pentru măsura 112 din vechiul PNDR și are o valoare de 3,6 milioane de lei, din care contribuția proprie se ridică la 1,5 milioane de lei. Dacă din partea autorităților de la București și a celor de la Bruxelles proiectul a fost unul bun și cu perspective, dovadă și aprobarea finanțării, nu același lucru se poate spune despre autoritățile locale, care acum umblă să îi corecteze marginile plantației de afin.
Aceasta, în sine, are mii de plante din două soiuri. Cel predominant este Elliot, care are perioada de coacere în august-septembrie, dar există și soiul Bluecorp. Cristian Radu Săracu spune că a ales acest lucru pentru că oamenii din zonă sunt destul de ocupați cu livezile proprii și mână de lucru nu prea găsește o bună parte din an. (Integral pe paginadeagricultura.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole