16 iunie 2021 - 11:48

PLANTATIE DE ALUN in sistem ecologic, dezvoltata de un tanar fermier

O plantatie de alun în sistem ecologic a fost dezvoltată de un tânăr fermier maramureșean! Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, a urcat pe dealurile din zona Copalnic Mănăștur din județul Maramureș, pentru a vedea această plantatie de alun a tânărului fermier Simorne Dochița.

Întors din Italia, tânărul fermier a reușit să ridice în localitatea Lăschia o plantatie de alun, în sistem ecologic, pe o suprafața de 2 hectare. Tot ceea ce a făcut până acum, a făcut din ceea ce a agonisit în Italia, de unde s-a întors cu o idee și cu material săditor pentru a se realiza aici, în România.

De asemenea, potrivit MADR, tânărul Dochița mai are mai alte 2 hectare pe care a plantat nuci, pe langa cele de alun.

Ministrul Adrian Oros a discutat cu tânărul fermier și cu familia acestuia care îl ajută în exploatație și l-a îndrumat către dezvoltarea afacerii cu fonduri europene nerambursabile pe care le va avea în curând la dispoziție.

Tot aici, ministrul agriculturii a subliniat importanța fermei de familie în dezvoltarea reală a satului românesc, considerând că acesta trebuie să rămână o prioritate în politicile de dezvoltare durabilă a mediului rural.

Click pe video: