Planta minune care previne infecțiile bacteriene

Antibioticele naturale vin ca o soluție viabilă la microbii rezistenți la antibiotice ce nu pot fi omorâți cu produsele farmaceutice. Datorită proprietăților deosebite, ele pot trata sau preveni infecțiile bacteriene. Unul dintre antibioticele 100% naturale este echinaceea, recunoscută pentru eficiența sa în creșterea capacității de apărare a organismului față de diversi agenți infectioși. Planta este adesea considerată un antibiotic natural, puternic, aliat al sistemului imunitar.

Echinaceea este o plantă perenă folosită de sute de ani ca remediu în medicina tradițională. Ea face parte din aceeași familie cu arnica, gălbenelele și mușețelul. Planta este recunoscută pentru eficiența sa dovedită în stimularea imunității organismului prin creșterea capacității sale de apărare față de diverși agenți infecțioși.

Atât florile, cât și rădăcinile plantei reprezintă un remediu excelent împotriva virozelor respiratorii, a gripei, bronșitelor și a altor infecții, având proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Planta este un imunostimulator, un antiviral ți un cicatrizant topic.

Potrivit specialiștilor, efectele sale antipatogene se datoreaza unei combinații de elemente constitutive care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide și unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod și fier, împreuna cu vitaminele A, E si C.

Echinaceea este cultivată și utilizată în scop medicinal, datorită proprietăților sale terapeutice:
curăță sângele și sistemul limfatic, catalizează acțiunea celulelor albe și acționează eficient în cazul bolilor de plămâni, al gripei și virozelor.

Iată care sunt opt BENEFICII ale plantei asupra sănătății:
  1. Combate răceala, gripa și infecţiile tractului respirator superior, întărind sistemul imunitar. În tratamentul răcelilor, al inflamaţiilor gâtului, al gripei şi bronşitei, se ia 1 linguriță de tinctură de echinaceea la fiecare 3 ore sau 1-2 capsule la fiecare 2-3 ore timp de 1-2 zile. Apoi se reduce doza la 2 linguri de tinctură sau 6 capsule pe zi.
  2. Luptă împotriva virusului herpex simplex – echinaceea este un puternic agent antiviral împotriva acestui virus, cercetătorii descoperind că planta produce o creştere semnificativă a fagocitozei, un proces prin care corpurile străine organismului sunt distruse de celulele sistemului imunitar.
  3. Tratează și previne afecțiunile hepatice. Bila este ajutorul ficatului. O folosire regulată a echinaceei poate susține sistemul imunitar și ficatul în funcția sa.
  4. Ajută la vindecarea abceselor și furunculelor – se folosesc unguente sau cataplasme cu echinaceea. Se pot pune comprese sterile cu 50-60 picături tinctură de echinaceea.
  5. Combate astmul– pentru cei care suferă de astm, se face tratament intern cu tinctură de echinaceea timp de 3 săptămâni,cu 3 săptămâni pauză cu până la 20 picături diluate în puțină apă de 3-4 ori pe zi. Se folosește și ceaiul din planta întreagă.
  6. Tratează afecțiunile bucale, de la gingivite până la paradontoză. Se face gargară 2 minute cu soluție de tinctură de echinaceea (10 picături de tinctură se diluează în 25 ml apă fiartă și răcită) sau ceai de mușețel și se repetă de 6 ori pe zi.
  7. Ajută la vindecarea dermatitelor scuamoase. Lipsa vitaminei D în piele, mai ales iarna, poate fi provocată de ciuperci sau de eczeme prezente deja, dar și de dușuri repetate și spălări cu săpunuri agresive. Se poate folosi tinctură de echinaceea, urmată de ulei de cătină.
  8. Ține hemoroizii sub control – înainte de orice act chirurgical merită să încercați un tratament cu echinaceea. Acesta este mai complex, dar în majoritatea cazurilor se evită operația. Unguentul se va folosi de mai multe ori pe zi. Se poate tampona locul cu o compresă sterilă pe care s-au pus 50-60 picături tinctură sau 2 linguri de suc de echinaceea plantă. Baia cu echinaceea, în cazul manifestărilor cutanate extinse, este mai indicată decât cataplasmele. Se pun 4-5 linguri cu suc sau tinctură și nu se mai face duș.

Echinaceea nu trebuie să fie administrată mai mult de două luni de zile, deoarece blochează răspunsul imunitar. Terapiile cu Echinacea pentru modularea imunității se administrează primăvară și toamnă în cure de câte două luni, cu patru luni de pauză. 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult