Gata, s-a plafonat prețul lemnelor de foc. Cu cât se va putea vinde lemnul, brichetele sau peletele din lemn

În sfârșit, ordonanța care plafonează prețul lemnelor de foc pentru populaţie a ajuns în dezbatere publică.Guvernul vrea să ofere un ajutor iarna aceasta astfel, 500 de lei va fi prețul plafonat pentru lemnele folosite la încălzire. S-a stabilit un cost fix și pentru pelete şi brichete, potrivit informațiilor transmise de televiziunea națională.

Prețul lemnelor: un metru cub se va putea vinde cu cel mult 500 de lei

Datele apar într-un proiect care a fost pus în transparență decizională, un metru cub de lemn sau de resturi din lemn se va putea vinde cu cel mult 500 de lei, iar această regulă se va putea aplica până la finalul lunii martie 2023, a transmis Vlad Ungar, pentru TVR Info.

Brichetele din lemn se vor vinde cu maximum 1.500 lei/t. Peletele cu 2.000 lei/t

Există reguli noi și pentru brichetele din lemn, acestea se vor putea vinde cu maximum 1.500 de lei tona, iar peletele din lemn se vor putea vinde cu maximum 2.000 de lei tona.

Cine beneficiază de această plafonare?

  • școlile publice și private
  • urnizorii de servicii sociale
  • unitățile de interes local
  • unitățile de cult
  • unitățile administrativ-teritoriale și cele din subordinea acestora

În Coaliție, liderii politici au discutat inclusiv despre varianta în care familiile care au venituri lunare mai mici de 4.000 de lei să beneficieze de această plafonare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole